Nieuws vanuit het schepencollege

Openluchtfilms
Het college geeft toelating aan de jeugddienst om op vrijdag 18 juli en vrijdag 8 augustus een openluchtfilm te tonen op het Kerkplein in Heist-op-den-Berg. De toegang voor deze films blijft, net zoals de voorbije edities, gratis. Tijdens de films kan je versnaperingen en non-alcoholische dranken kopen. Om het helemaal gezellig te maken, zal Eandis de verlichtingsspots op het Kerkplein en voor de kerk tijdelijk doven. 

Sluiting uitleenposten Pijpelheide en Itegem op 7 juni
Op zaterdag 7 juni vindt het jaarlijkse schoolfeest van basisschool ‘De Hei’ in Pijpelheide plaats. De uitleenpost van de bib is gehuisvest in de refter van de school. Omdat men deze ruimte voor het schoolfeest wil gebruiken, zal de uitleenpost die dag uitzonderlijk gesloten worden.

Op zaterdag 7 juni wordt ook de wielerwedstrijd ‘De Heistse Pijl’ gereden. Het vertrek is voorzien om 14 uur. Er worden 10 ronden gereden. Aangezien de wedstrijd 10 maal in de buurt van de uitleenpost in Itegem passeert tijdens de openingsuren, zal de uitleenpost die dag uitzonderlijk gesloten worden. 

Maatschappelijk waardevolle projecten
Enkele Heistse jeugdverenigingen dienden een aanvraag in voor het uitvoeren van maatschappelijk waardevolle projecten. Volgende voorstellen worden door het college goedgekeurd:

  •          helpen op de Landbouwdag
  •          rolstoelen poetsen i.s.m. woonzorgcentrum Berkenhof
  •          meehelpen aan de zwerfvuilactie
  •          opbouwen, afbreken en uitbaten van een kerststal t.v.v. de Sociale Kruidenier

Als de maatschappelijk waardevolle projecten tot een goed einde worden gebracht, hangen hier subsidies aan vast voor de jeugdverenigingen. Het gaat om een bedrag van 1.000 euro voor Chiro Zonderschot, 250 euro voor de Chiro-meisjes van Heist-centrum en 500 euro voor Chiro Booischot. 

Leveren broodjes en frisdrank tijdens verkiezingen
Het college stelt een supermarkt aan voor het leveren van broodjes en frisdrank tijdens de verkiezingsdag op zondag 25 mei. De meest voordelige, regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 7.171,52 euro incl. btw.
 

Nieuws vanuit de gemeente

Supervlieg
Op zondag 4 mei van 13 tot 17 uur landt SuperVlieg, een groots kinderkunstenfeest, in Grootlo. Kinderen van 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders kunnen er terecht voor een divers aanbod van theater, dans, muziek, beeld en leuke animatie. Meer weten?

Infosessie zorgwonen en woningaanpassing
Tijdens deze infosessie, die plaatsvindt op donderdag 8 mei, krijg je informatie over het aanpassen van je woning (gevaren van je woning, hulpmiddelen, …), bij welke instanties je terecht kan en op welke premies je recht hebt. Meer weten?

Bezoek de educatieve mobiel van IOK
Heb je vragen over afval sorteren en recycleren? Wil je tips over hoe je afvalarm kan winkelen? Bezoek dan de educatieve mobiel van IOK Afvalbeheer op de markt van maandag 5 mei. Meer weten?